Rurálna kriminalita a rurálne okresy Slovenska so zvýšenou kriminalitou - Michálek, Anton
Všeobecné teoretické poznatky o rurálnej kriminalite a základné poznatky o rurálnej kriminalite na Slovensku, s dôrazom na vidiecke okresy s jej zvýšenou úrovňou. Stručná charakteristika relevantných faktorov, ktoré sa na vysokej kriminalite významne podieľali. Okresy s najvyššou koncentráciou kriminality. Rómovia, nezamestnanosť, mzdy.