200. výročí rakouského státního bankrotu - Juřík, Pavel
História Rakúsko-Uhorskej monarchie a vyvrcholenie jej finančných problémov veľkým štátnym bankrotom v roku 1811. Vznik prvej rakúskej centrálnej banky. Rakúska mena a správa financií. Historické udalosti a osobnosti.