Bielorusi potrebujú národ - Leščenko, Natália
Problematika národnej identity Bielorusov. Oficiálna ideológia propagovaná vládou - nástroj budovania štátu a nie národa. Potreba univerzálne akceptovateľného, pravdivého a uspokojujúceho národného sebavedomia a spoločnej vízie pre ciele a potreby rozvoja.