Regulujúce reformy v čase hospodárskej a finančnej krízy - Krajňáková, Emília
Regulujúce reformy zamerané na prekonanie dôsledkov hospodárskej a finančnej krízy naberajú na obrátkach na celom svete a dosahujú rekordný počet, zaznamenávajú experti Svetovej banky a Medzinárodnej finančnej korporácie. Štvrtý rok po sebe v tejto oblasti sú lídrami Východná Európa a Stredná Ázia, pričom reformy uskutočňujú vo viac ako deväťdesiatich krajinách týchto regiónov. Táto tendencia sa šíri na východ do takej miery, ako nováčikovia dopĺňajú zoznam krajín, zavádzajúcich do života najväčší počet reforiem. V minulom roku dokonca v Afrike 28 krajín zaviedlo 58 reforiem. Medzi desiatkou svetových lídrov sú nasledujúce krajiny: Azerbajdžan, Albánsko, Kirgizská republika, Bielorusko, Senegal, Burkina Faso, Botswana, Kolumbia, Dominikánska republika, Egypt.