Teorie sociální moci Michaela Manna - Kalenda, Jan
Teória Michaela Manna a časopriestorové vymedzenie analýzy. Vzťah spoločnosti a štátu - teória sociálnej moci. Ideologická moc, ekonomická moc, vojenská moc, politická moc. Formovanie štátu. Feudálna forma štátu: r. 800 - 1155. Vznik centralizovaných štátov: r. 1155 - 1477. Vznik konštitučných a absolutistických štátov: r. 1477 - 1760. Vývoj polymorfného štátu: r. 1760 - 1880. Kritici a pokračovatelia M. Manna.