Súčasná arabská revolta v postmodernistickom pohľade - Škvrnda, František
Udalosti, ktoré označujeme za súčasnú arabskú revoltu, vyvolali mimoriadne veľký záujem, predovšetkým elektronických médií. Arabskú revoltu nemožno prirovnávať k revolúciám v strednej a juhovýchodnej Európe a bývalom Sovietskom zväze - ide o zásadné rozdiely. Postavenie USA a zmeny v arabskom svete. Možné scenáre vývoja.