Dvadsať rokov transformácie sociálneho zabezpečenia - Macková, Zuzana
Vývoj sociálneho zabezpečenia od roku 1989 do roku 1992. Koncepcia transformácie sociálneho zabezpečenia. Obdobie rokov 1993-1998 - Koncepcia transformácie sociálnej sféry Slovenskej republiky - od štátneho sociálneho zabezpečenia k verejnoprávnemu poisteniu. Obdobie rokov 1998-2002. Obdobie rokov 2002-2006 - reforma poistného systému - od sociálneho poistenia k sporeniu. Obdobie rokov 2006-2010.