Regionálna konvergencia resp. divergencia na pozadí teoretických koncepcií - Buček, Milan
Vymedzenie teoretického rámca pre model regionálnej konvergencie resp. divergencie. Neoklasická teória (teória podmienenej konvergencie). Teória polarizácie. Teória endogénneho rastu. Teória inovatívnych klastrov a učiacich sa regiónov.