Etika a osobnosť učiteľa ústrednou postavou je učiteľ - Godla, František
Škola a učiteľ v rôznych súvislostiach. Učiteľ - subjekt morálky, humanizmu, demokracie a vedeckého poznania. Škola, učitelia a žiaci ako obraz charakteru spoločnosti. Reforma obsahu a rozsahu výchovy a vzdelávania.