Generované testy s elektronickým vyhodnocovaním odpovedných hárkov - Fecenko, Jozef
Myšlienka vzniku programu, ktorý by vytváral navzájom rôzne testy s výstupom v tlačenej forme, vznikla v súvislosti s jeho prípadným využitím na prijímacích skúškach, resp. na testovanie rozsiahlejších skupín študentov, ktorých by nebolo možné umiestniť do počítačových učební z ich kapacitných dôvodov. Paralelným problémom bolo vytvorenie programu, ktorý by generoval automaticky elektronické šablóny (ako jeden súbor) pre vyhodnocovanie normalizovaných odpovedných hárkov testovaných študentov pomocou rýchlo-skenovacích zariadení. V súčasnosti na prijímacích skúškach na Ekonomickej univerzite v Bratislave sa elektronické šablóny (pre predmety matematika a základy ekonómie a ekonomiky po dva) vytvárajú každý deň konania skúšok (ručne) editovaním, vyplnením príslušnej tabuľky v programe dodávanom spolu s rýchlo-skenovacím zariadením.