Nová metóda na hodnotenie kvality videokonferencie v e-vzdelávaní sluchovo postihnutých - Filanová, Jana, 1967-
Využitie videokonferencie na podporu e-vzdelávania sluchovo postihnutých. Na pochopenie obsahu prednášky, či prezentácie vo forme videokonferencie slúži kombinácia zvukovej aj obrazovej informácie. To neplatí pre sluchovo postihnutých občanov, ktorí sú odkázaní len na kvalitný prenos pohyblivého obrazu, a to hlavne v definovanom priestore znakového jazyka. Návrh metodiky hodnotenia vetnej zrozumiteľnosti pri prenose slovenského posunkového jazyka prostredníctvom videokonferencie.