Žlezniční přepravy do Střední Asie - Boháč, Martin
Rýchly hospodársky rast ázijských ekonomík na čele s Čínou a Indiou a rast významu železnice v preprave na trase Európa - Ázia. Transkontinentálne euroázijské železničné spojenie Turecko - Irán - Pakistan. Zahájenie prevádzky kontejnerového vlaku Istanbul - Islamabád v r. 2010. Preprava humanitárnej pomoci do Pakistanu. Faktory, ktoré ovplyvňujú úspech železničnej dopravy medzi Európou a Áziou. Turecko ako spojnica medzi Európou a Ázijou.