Otázka imigrácie vo voľbách vo vybraných európskych krajinách - Billý, Ľubomír
Otázka imigrácie ako faktora úspešnosti populistických a krajne pravicových politických strán vo voľbách vo vybraných európskych krajinách. Príspevok analyzuje predvolebné kampane jednotlivých strán, zameriavajúc sa na kampane orientované proti imigrantom. Výsledok analýzy - rastúce odmietavé nálady Európanov voči prisťahovalcom sú úspešne využívané politickými stranami na získanie voličských hlasov, a na strane druhej - hlavným zjednocujúcim prvkom týchto kampaní je protiislamská politika, ktorú zastáva čoraz viac európskych občanov.