Aké drahé sú zlato a ropa? - Markovič, Peter, 1974-
Vzájomné väzby medzi cenami dvoch svetových komodít: zlatom a ropou Brent. Uvedené komodity kótované v zatiaľ uznávanej mene, v doláre. Faktory ovplyvňujúce vývoj cien komodít. Vzťahy medzi menou (dolár, euro) a cenami zlata a ropy za posledných päť rokov. Faktory, ktoré v najbližších rokoch ovplyvnia vývoj cien komodít, strategických surovín a menových kurzov.