Akcionári zdravotných poisťovní proti Slovenskej republike - zákaz zisku v kontexte aktuálneho vývoja medzinárodnej arbitráže - Budjač, Milan
Slovenská republika je v súčasnosti konfrontovaná s viacerými medzinárodnými obchodnými arbitrážami. V príspevku sa autor venuje prípadu EUREKO B.V. proti Slovenskej republike a stručne analyzuje aktuálny vývoj sporu, osobitne v kontexte aplikácie európskeho práva a problematiky tzv. intrakomunitárnych bilaterálnych investičných zmlúv. V krátkosti analyzuje rozhodnutie tribunálu v spore EUREKO B.V. proti Slovenskej republike o právomoci, arbitrabilite a prerušení arbitrážneho konania.