Bilaterálny spor medzi Gréckom a Macedónskom o názov štátu - Gabrielová, Petra
Príčina vzniku sporu, ako aj jeho vývoj až po súčasnosť. Dopady sporu na vývoj Macedónska. Autor sa zameriava najmä na dopad sporu na vnútropolitickú situáciu a integračné procesy krajiny do Európskej únie a NATO. Ďalej príspevok poskytuje informáciu o postoji obyvateľstva k danému sporu ako aj aktuálne možnosti jeho riešenia.