Špecializovaný kurz ako impulz k tvorbe európskej identity - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Štúdium cudzích jazykov ako významná súčasť vzdelávania na všetkých stupňoch. Dominancia ruského jazyka v minulosti a anglického jazyka v súčasnosti. Vznik Fakulty aplikovaných jazykov v rámci Ekonomickej univerzity a rozšírenie ponuky študijných programov o program Cudzie jazyky a interkultúrna komunikácia. Kurz Vznik a vývoj európskej civilizácie a jeho cieľ rozšíriť v rámci prednáškového cyklu v angličtine poznatky študentov o tie udalosti, fakty, osobnosti, ktoré vytvorili spoločné kultúrne dedičstvo národov žijúcich v Európe.