Prisťahovalecká politika v práve Európskej únie - Hurná, Lucia, 1978-
Všeobecná charakteristika prisťahovalectva do Európskej únie. Vývoj prisťahovaleckej politiky v práve Európskej únie v „predlisabonskom“ období. Spoločná prisťahovalecká politika Európskej únie po nadobudnutí platnosti Lisabonskej zmluvy.