Vplyv monetárneho zásahu v rámci IS-LM modelu s dynamickou úpravou cien a adaptívnymi očakávaniami - Szomolányi, Karol, 1976-
Problematika zmien úrokových mier ako cielenia monetárnej politiky. Konštrukcia a vyriešenie dynamického IS-LM modelu, ktorý zodpovedá Romerovým predpokladom.