<The> Development of University Education at the Territory of the Czech Republic and of the Slovak Republic - Vlčková, Viera
Vývoj vysokoškolského vzdelávania na území Českej a Slovenskej republiky od roku 1918 po súčasnosť. Štatistické dáta o počte vysokých škôl, o počte študentov vrátane žien v predvojnovom období a v druhej polovici 20. storočia. Situácia po rozpade Československa. Zakladanie a rozvoj súkromných vysokých škôl. Regionálna dostupnosť vysokoškolského vzdelávania.