Pôsobenie Európskej únie na africkom kontinente - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Afrika patrí k prioritným oblastiam záujmu Európskej únie. Dôkazom sú prebiehajúce početné civilné a vojenské misie EÚ na africkom kontinente. Angažovanosť EÚ sa však prostredníctvom misií nekončí. Užšie spoluprácu vymedzuje spoločná stratégia, ktorá predpokladá spoluprácu v otázkach globálneho významu. Jej uvádzanie do praxe je však otázne a pred oboma stranami stojí množstvo výziev.