K niektorým novším modelom hodnotenia bonity bankového klienta - Pilch, Ctibor, 1957-
Jednotlivé finančné ukazovatele a vývoj finančného zdravia podniku. Modely predpovedania zlyhania podnikateľského subjektu. Predikcia finančnej tiesne podniku a používané modely s využívaním niektorých metód diskriminačnej analýzy.