Voľný pohyb pracovníkov po rozšírení Európskej únie - Lipková, Beata
Voľný pohyb osôb je jednou zo základných ekonomických slobôd, ktoré zaručuje právo EÚ. Zabraňuje členským štátom priamo alebo nepriamo diskriminovať pracovníkov v oblasti zamestnania na základe ich národnosti. Súčasne zabezpečuje rovnaké zaobchádzanie. Dopady voľného pohybu pracovníkov v kontexte rozšírenia EÚ a dočasného obmedzenia prístupu na trhy práce členských štátov EÚ 15. Uznávanie kvalifikácie medzi členskými štátmi EÚ.