Remitencie a ich úloha pre materskú krajinu migrantov - Lipková, Ľudmila
Medzinárodný pohyb pracovných síl - historický vývoj a vývoj v druhej polovici 20. storočia. Cieľové krajiny imigrantov, dôvody migrácie. Remitencie, vývoj objemu remitencií, faktory ovplyvňujúce zmeny v remitenciách v jednotlivých regiónov, očakávané tendencie vo vývoji remitencií v najbližších rokoch.