Vplyv inštitucionálnej hustoty na realizáciu rozvojových procesov - Šipikal, Miroslav, 1976-
Strategický udržateľný rozvoj. Zapájanie inštitúcií do strategického rozvoja. Inštitucionálne prostredie. Zákon o podpore regionálneho rozvoja. Aktívna spolupráca a zapájanie všetkých subjektov a aktérov pôsobiacich v území, ktorí môžu ovplyvniť rozvoj regiónov – orgánov štátnej správy, miestnej a regionálnej samosprávy, podnikateľského sektora, mimovládnych neziskových organizácií. Programy rozvoja a spolufinancovanie zo zdrojov EÚ. Realizované projekty okresných miest spolufinancovaných zo zdrojov EÚ.