Fiskální regulace v dnešní EU - hořké dozvuky světové krize - Navrátil, Boris
Fiškálna disciplína – Achillova päta eurozóny. Plnenie konvergenčných kritérií členskými štátmi EÚ v roku 1998. Saldo verejných rozpočtov a verejný dlh v EÚ v období 2006 - 2010. Záchranný a stabilizačný mechanizmus. Sprísnenie fiškálnej regulácie v EÚ. Odhodlanie Česka nespoliehať sa na pomoc zvonka. Predpokladané kroky českej vlády v období fiškálnej konsolidácie v rokoch 2010-2014.