Medzinárodná migrácia významný činiteľ sociálno-ekonomického rozvoja - Ondrušek, Miloš
Reflexie o globalizácii a jej vplyve na rast disparít v sociálno-ekonomickom rozvoji svetových regiónov. V príspevku sú prezentované viaceré riziká i potreba migračných pohybov medzi jednotlivými svetovými regiónmi. Potreba zachovania hodnotovej a kultúrnej kompatibility medzi migrantskou populáciou a väčšinovým obyvateľstvom v cieľových krajinách migrácie.