Univerzity v kontexte sučasnej filozofickej reflexie - Ambrozy, Marián
Vzdelávacie inštitúcie majú svoj vrchol vo vysokoškolskom vzdelávaní, ktoré sa často realizuje na inštitúcii nazvanej univerzita. Náčrt určitých problémov, s ktorými zápasia tie súčasné, nachádzajúce sa v našom geopolitickom priestore. Dotýka sa otázok financovania, excelentnosti, reflexie pojmu univerzita filozofom Heideggerom, ako aj vysokoškolskej pedagogiky.