Rodová (ne)rovnosť a Európska únia - Svoreňová, Soňa
Postavenie žien na pracovnom trhu Európskej únie. Formy diskriminácie na pracovnom trhu členských štátov, a ich právna regulácia zakotvená v európskej legislatíve. Novým trendom je vnímať rodové otázky komplexne, v rámci gender mainstreamingu, a nie výlučne ako ženskú otázku.