Agentúra pre spoluprácu regulačných orgánov v oblasti energetiky - právomoci a pôsobnosť novej inštitúcie EÚ - Šipoš, Tomáš, 1982-
Agentúra pre spoluprácu regulačných orgánov v energetike (ACER) - predstavuje nezávislý európsky regulačný orgán s cezhraničnou perspektívou. Záujmy členských štátov sú zastúpené v Agentúre prostredníctvom národných regulačných orgánov, pričom platí princíp jeden štát jeden hlas. Agentúra začne vykonávať svoju činnosť od 3. 3. 2011. Orgány a hlavné úlohy novej agentúry. Poslanie a pôsobnosť agentúry.