Výdavky na obranu vo svete na pozadí globálnej hospodárskej krízy - Štefančíková, Michaela
Globálna ekonomická kríza zatiaľ nemala výrazný vplyv na výšku vojenských výdavkov vo svete. Všetky svetové regióny s výnimkou Blízkeho východu vykázali aj v roku 2009 rast vojenských výdavkov. Výraznejší dopad krízy na obranné rozpočty však zaznamenávajú menšie štáty a štáty, ktorých príjmy do veľkej miery závisia od cien komodít na svetových trhoch. veľkej miery závisia od cien komodít na svetových trhoch. Vývoj svetových vojenských výdavkov podľa regiónov.