Európska únia a kultúra - Tökölyová, Tatiana
Európsky kontinent je kontinentom mnohých národov, jazykov a kultúr. Korene, ktoré nás v európskom priestore spájajú. Kultúra, ako taká má zvláštnu pozíciu v Európskej únii. Môže byť považovaná za prvok stability európskeho priestoru, no na druhej strane pôsobí destabilizujúco. Myšlienka uplatňovania multikulturalizmu ako politiky uznania a rešpektovania hodnoty všetkých kultúr v Európskej únii a jej priestore.