K vybraným atribútom demokracie z pohľadu dokumentov Svätej stolice - Vokálová, Emília
Problematika demokracie a vybraných základných ľudských práv a jej odraz v dokumentoch Svätej stolice, z ktorých najdôležitejšie sú pápežské encykliky. Autorka uvedenú problematiku sleduje predovšetkým v dokumentoch pápeža Jána Pavla II., a to v jeho encyklikách Redemptor hominis a Centisimmus annus, ako aj v každoročných posolstvách, ktoré tento pápež vydával pri príležitosti rôznych pamätných dní.