K sociálnej kohézii v Slovenskej republike - Husáková, Mária
Nenaplnené očakávania z globalizácie. Diferencovaný a ekonomicky rozedelený svet. Vplyv transformácie na sociálno-ekonomické oblasti a životné podmienky obyvateľtsva. Sociálna politika Slovenskej republiky a sociálna pomoc založená na princípe solidarity, adresnosti, subsidiarity a participácii občanov. Zákon o životnom minime a zákon o sociálnej pomoci. Problematika zneužívania sociálneho systému.