Hospodářské a sociální účinky cestovního ruchu - Novacká, Ľudmila, 1953-
Ekonomické aspekty cestovného ruchu. Účasť cestovného ruchu na tvorbe príjmu do štátneho rozpočtu. Cestovný ruch ako realizátor tzv. neviditeľného exportu. Cestovný ruch ako nositeľ konečnej spotreby. Satelitný účet a meranie efektu cestovného ruchu. Turistický satelitný účet v krajinách Európskej únie.