Vplyv kultúrnych faktorov na sociálny kapitál a na rozvoj "poznatkovej spoločnosti" - Zágoršeková, Marta
Poznatky ako hlavný základ rozvoja spoločnosti a poznatková spoločnosť. Každý postup spoločnosti na vyššiu civilizačnú úroveň až po súčasné nanotechnológie bol podmienený poznatkami. Rozdiel od minulosti možno vidieť v tom, že dnes sa poznatkov stávajú informácie šírené masovými komunikačnými médiami. Tento proces prináša veľa pozitívneho, ale aj veľa negatívneho. Autorka sa zameriava na negatívne následky z hľadiska zmien súčasného sociálneho kapitálu.