Theoretical Approaches to Monetary Integration (in the context of the current development in EMU) - Muchová, Eva, 1961-
Optimálna menová oblasť (Optimum currency area - OCA) - teória. Vývoj teórie optimálnej menovej oblasti. Mundellove výhody a nevýhody (pre a proti) menovej únie. Príčiny divergencie v menovej únii. Vplyv menovej únie na ekonomické dianie. Politická integrácia a menová únia.