Základné teórie a úrovne leadershipu uplatňované v manažérskej praxi - Hudáková, Ivana, 1976-
Teórie leadershipu môžme klasifikovať ako preskriptívne verzus deskriptívne, univerzálne verzus kontingentné, teórie zamerané na lídra alebo na nasledovníkov. Úroveň analýzy je ďalším základom pre rozlišovanie týchto teórií. Úrovne zahŕňajú vodcovstvo ako individuálny, dvojčlenný, skupinový alebo organizačný proces. Príspevok uvádza jednotlivé teórie a úrovne leadershipu v manažérskej praxi, uplatňované nielen v SR, ale aj v zahraničí.