Strategické prostriedky čistej produkcie (Cleaner production) - Vybíralová, Júlia
Čistejšia produkcia (Cleaner production, CP) - aplikácia preventívnej stratégie na procesy, výrobky a služby za účelom zvyšovania ich efektívnosti a obmedzovania rizík ako voči človeku, tak aj životnému prostrediu. Možnosť prepojenia čistej produkcie s radom dobrovoľných nástrojov ochrany životného prostredia ako sú ekodizajn, ekooznačovanie, environmentálne účtovníctvo, hodnotenie životného cyklu (LCA) atď. Základná požiadavka pre úspešné zavedenie čistejšej produkcie v podniku - dostupnosť údajov o materiálových a energetických tokoch. Hlavné prínosy a výhody čistejšej produkcie. Podmienky čistej produkcie.