Zavádzanie nástrojov Business Intelligence v praxi - Čarnický, Štefan
Business Intelligence (BI) je súhrnom postupov a softvérových nástrojov, ktoré pomáhajú užívateľom spracovávať a vyhodnocovať veľké objemy dát a získavať z nich dôležité informácie na podporu rozhodovania. Nástroje BI odhaľujú a zvýrazňujú závislosti procesov a udalostí, vyhľadávajú celofiremné silné a slabé miesta, napomáhajú pri manažérskom rozhodovaní a tým zlepšujú výsledky firmy.