Sociolingvistika - jej vývoj a obsah - Kunovská, Ingrid, 1976-
Autorka v príspevku venuje pozornosť pomerne mladej lingvistickej disciplíne – sociolingvistike. Zameriava sa predovšetkým na jej vývojové tendencie hlavne v období minulého storočia, ako aj na predmet jej skúmania, s čím sú spojené mená významných svetových jazykovedcov.