Rozširovanie a prehlbovanie slovnej zásoby - Stradiotová, Eva, 1963-
Autorka v príspevku sa zameriava na zdokonaľovanie slovnej zásoby. Spomína niekoľko aktivít, ktoré možno použiť v triede, ktoré majú pomôcť začleniť nové slová do mentálneho lexikónu študenta a zaistiť dlhodobé pamätanie a vybavenie si týchto slov. Z týchto dôvodov tieto slová je potrebné premiestniť do pracovnej pamäte. Zaistenie dlhodobého pamätania a vybavenia si slov použitím rôznych druhov úloh.