K otázkam expanzie a redukcie v ekonomickej terminológii v taliančine - Smoleňová, Elena, 1974-
Terminologický aparát slovenského aj talianskeho jazyka disponuje veľkým množstvom slovotvorných procesov, vďaka ktorým sa môže rozširovať o nové odborné lexémy. Okrem tradičných postupov ako napr. derivácia, či kompozícia existujú aj špecifické spôsoby vzniku nových termínov ako redukcia /využívaná na urýchlenie komunikácie v odbornom jazyku/ a expanzia / slúžiaca k upresneniu termínu/. V príspevku autorka zameriava pozornosť na výskyt spomínaných slovotvorných postupov v talianskej ekonomickej terminológii.