Projekt novelizovaného vykazovania finančných nástrojov podľa IFRS - Tumpach, Miloš, 1970-
V dôsledku prebiehajúcej finančnej krízy sa často objavuje otázka, do akej miery by mohlo (malo) účtovníctvo upozorňovať na uvedené problémy ešte pred tým, ako nadobudli katastrofálne rozmery. Táto otázka je v značnej miere oprávnená predovšetkým v kontexte značne neprehľadných predpisov upravujúcich účtovanie, vykazovanie a zverejňovanie informácií o finančných nástrojoch (napr. IAS 32, IAS 39 a IFRS 7).