Návrh smernice na zjednodušenie pravidiel pre účtovníctvo v EÚ - Tumpach, Miloš, 1970-
Jedným z dôsledkov finančnej krízy na členské štáty Európskej únie je aj snaha jej inštitúcií o čo najväčšie odstránenie administratívnej náročnosti zaťažujúcej podnikanie a znižovanie súvisiacich nákladov. V novembri 2009 bol vypracovaný Európsky plán hospodárskej obnovy (European Economic Recovery Plan), ktorý obsahoval aj návrh opatrení zameraných na oblasť účtovníctva.