Funkcia konateľa - Šukalová, Viera
Konateľ je výkonný orgán, ktorého právom a povinnosťou je riadiť spoločnosť a za spoločnosť konať. Do istej miery je aj manažérom spoločnosti, ktorý sa podieľa na tvorbe obchodnej stratégie, rozhoduje o uzatváraní obchodných zmlúv, upravuje vzťahy k iným orgánom spoločnosti, spoločníkom i zamestnancom. Všeobecné konateľské oprávnenie.