Meniaca sa pozícia dopravy a logistiky v znalostnej ekonomike - úvod do problematiky - Hansenová, Heda
Parametre podnikateľského rámca znalostnej ekonomiky a štruktúra poskytovateľov dopravy a logistiky v globálnom obchode. Transfer parametrov znalostnej ekonomiky na podnikanie v doprave a logistike. Znalostná ekonomika na národnej úrovni. Doprava a logistika v historických etapách veľkých technologických zmien podľa Kondratieva verzus meniaci sa modal split. Teórie a firemné stratégie ovplyvňujúce medzinárodnú dopravu a logistiku v znalostnej ekonomike. Doprava a logistika v transakčných nákladoch exportných cien. Dopravná pozícia Slovenska v znalostnej ekonomike: projekt TTT a širokorozchodná (Transkontinentálny tranzitný terminál + širokorozchodná železnica).