Sociálna zodpovednosť podnikov a rozvoj komunity - Agafonová, Mária
Vzrast významu sociálnej zodpovednosti podnikov (CSR), ktoré v rámci vlastných programov môžu prispieť k stabilizácii pomerov v jednotlivých lokalitách. Európska komisia zaviazala členov EU k obnoveniu stratégie EÚ (marec 2010) na podporu sociálnej zodpovednosti podnikov, nakoľko je kľúčovým prvkom pre zabezpečenie dlhodobej zamestnanosti a dôvery spotrebiteľov v jednotlivých krajinách. Podniky, ktoré sa aktívne zapájajú do rozvoja komunít a ich inštitúcií sú vyjadrením demokratických a občianskych hodnôt.