Přínosy, náklady a podmínky udržitelnosti jednotné evropské měny ve světle turbulencí v eurozóně - Malý, Jiří
Politické faktory, ktoré sú za vznikom eurozóny. Konvergenčné kritériá definované primárnym právom EÚ. Náklady existencie jednotnej európskej meny a ich príčiny. Možné alternatívy k oficiálnym konvergenčným kritériám a ich obmedzenia. Prínosy existencie jednotnej európskej meny, predkrízový a pokrízový pohľad.