Filozofia komunikácie - Fedáková, Ľubica
Súčasná doba kladie zvýšené nároky na rétorické a komunikačné schopnosti. Kvalita reči je očakávaná. Umenie hovoriť je umením vedieť povedať to čo viem, a tak sa aktuálne javí potreba zdokonaľovania rečovej komunikácie, pestovanie rečovo komunikatívnych spôsobilosti, odovzdávanie svojich pocitov, predstav, myšlienok, úvah, názorov, prejavov vôle.